Taukmedžio arba sviestmedžių sviestas, aliejus
Prieš tūkstančius metų natūralų, gryną, nerafinuotą taukmedžio sviestą naudojo antikinio Egipto karališkosios šeimos narai, tarp jų ir garsioji Kleopatra. Jie vertino stebuklingąsias, gydomąsias šio tepalo savybes.
Europiečių aristokratai šį stebuklą atrado prieš 200 metų ir pradėjo eksportuoti į Europos šalis.
Šiandien Taukmedžio sviestas plačiai naudojamas medicinoje, kosmetikos ir šokolado pramonėje. Jis dedamas į plaukų, kūno, veido odos priežiūros priemones.
Džiaugiamės galėdami jums pasiūlyti geriausiu pripažintą, natūralų, aukščiausios A rūšies, nerafinuotą Taukmedžio Sviestą, kuris išgaunamas iš Shea-Karite medžio Vakarų Afrikoje. Švelnaus riešutų kvapo, rusvo atspalvio ir išlaikytos visos gerosios sviestmedžio savybės.
Tai geriausias odos draugas ir pirmos pagalbos priemonė, kuri privalo būti Jūsų Šeimos vaistinėlėje.
Nerafinuotas reiškia išgautas tradiciniu būdu, nenaudojant tirpiklių, be cheminių konservantų. Išgaunamas tokiu pat būdu kaip prieš tūkstantį metų. Išdžiūvusios sėklos sutrinamos medinėje grūstuvėje.
Miltai supilami į vandenį ir jame kaitinami tol, kol gaunama aliejinga masė, plūduriuojanti vandens paviršiuje.
Masė išimama iš vandens, keletą kartų perplaunama ir paliekama atvėsti, kol sustingsta. Toks taukmedžio sviestas išlaiko švelnų riešutų kvapą, vos rusvo, gelsvo ar žalsvo atspalvio ir visas savo gerąsias savybes.



